Med to nejlepší pro vaše zdraví
Med je super potravina. Obsahuje velké množství antioxidantů, vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek, jako jsou bílkoviny, glycidy, fosfor, draslík, sodík nebo třeba chrom. Med působí jako přírodní antibiotikum a posiluje celý lidský organismus. Je prospěšný proti nachlazení nebo zácpě, ale taky i při hojení ran, popálenin, žaludečních a dvanácterníkových vředů. Navíc pomáhá při oslabení srdečního svalu, rozšiřuje cévy a snižuje vysoký krevní tlak. A navíc skvěle chutná. KRYSTALIZACE Přirozenou součástí medu je jeho krystalizace, též nazývána neodborně cukernatění. Ta se děje díky obsahu glukózy, která je vyšší u květových medů. U medovicových medů dochází k pomalejší krystalizaci z důvodů vyššího obsahu fruktózy a minerálních látek. Pravý med ale krystalizuje vždy!! Med je bohužel jednou z nejvíce falšovaných potravin na světě. |
Květový
Květový med, je první med stáčený z jarních květů, ovocných stromů a řepky. Je lehce stravitelný a mezi odborníky považovaný za nejlepší alternativu k léčbě různých nemocí a zdravotních problémů. Má vyšší obsah jednoduchých cukrů, proto dříve dochází k jeho krystalizaci.Může obsahovat pyl, proto nemusí být nejvhodnější pro alergiky, Vynikající pro všechny, kteří potřebují rychle doplnit energii. Jednoduché cukry tělo okamžitě spaluje a neukládají se do tuků.
180Kč - 950gramů
Pastový
Díky pomalému promíchávání medu speciálním pastovacím zařízením, dochází ke změně struktury medu, nikoliv ke změně jeho chuti. Takto upravený med dále nikdy nekrystalizuje a stává se z něho trvale tekutá pasta. Pastový med vyrábíme z medu květového a mezi odběrateli se těší čím dál větší oblibě.
vyprodáno
Lesní
Lesní neboli Medovicový med obsahuje méně cukru a více minerálních látek. Obsahuje minimum pylu, proto je vyhledávanější alergiky.Producentem nektaru nejsou rostliny, ale mšice které se živí šťávou z rostlinných pletiv na javoru, lípě nebo jehličnatých stromech.Barva medu ovlivní míza ze stromu, kterou hmyz nasává.Medovicové tmavé lesní medy netuhnou, proto si lidé myslí, že jsou kvalitnější. Ale jsou hůře stravitelné, protože obsahují vysoké procento minerálních látek.